arrow-back

WWF - Dierendag of dag dieren?

Dierendag of dag dieren?

Er zijn nog maar 3900 wilde tijgers. Elk jaar worden 20.000 olifanten gedood om hun slagtanden. Wereldwijd worden 26.197 soorten met uitsterven bedreigd. WWF ziet een afname van 60% van al het leven op aarde in de laatste 40 jaar.
De feiten zijn ontstellend.

WNF Dierendag

/

De neerwaartse lijn moet omhoog
Dierendag leek ons een uitgelezen moment om die feiten weer eens indringend onder de aandacht te brengen. En vooral om er ook iets aan te doen. WWF gelooft dat de situatie bepaald niet hopeloos is. Dat de neerwaartse lijn weer omhoog kan (en moet).

Zeg ze niet voorgoed gedag.

Online en outdoor
Wij ontwikkelden voor WWF een campagne die op dierendag het licht zag, online en outdoor. Onder meer een video met dieren die dreigen uit te sterven. wwf.nl/kom-in-actie inspireert iedereen om er ook daadwerkelijk iets aan te doen.

Confronterend
De boodschap werd breed opgepakt door de media. Sommige magazines spraken van een 'confronterende video', anderen van een 'in-memoriam-filmpje'. De video werd massaal gedeeld via social media. Coopr deed de PR, BlowUP media stelde outdoorschermen in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven ter beschikking. Alle partijen werkten belangeloos mee.