arrow-back

Loodswezen

Processor in het hoofd

Aan boord van een containerschip begrepen we pas de enorme verantwoordelijkheid van een loods en de complexiteit van het werk. Terwijl hij (of zij) ogenschijnlijk relaxed in de stuurhut staat, draait er een soort processor in zijn hoofd die razendsnel informatie verwerkt en voortdurend risico’s inschat en afweegt.

In het hoofd van een loods

/

Toppers in hun vak

Niet alleen het schip, de lading en de bemanning staan op het spel, maar ook voorbijgangers en toeschouwers op dijken, sluizen en bruggen, en mensen die langs de rivier wonen. Om nog maar te zwijgen van de economische schade als een waterweg door een verkeerd besluit geblokkeerd raakt. Een loods moet bovenal een topper in zijn vak zijn.

Er staat veel meer op het spel dan het schip, de lading en de bemanning.

Wie laat de loodsen loodsen?

Naast de loodsen is ook de kwaliteit van de ondersteunende collega’s, van juristen tot ict-ers, cruciaal. Ruim 120 professionals aan vaste wal ondersteunen het werk van de loodsen.

Met een veelheid van middelen, van een corporate en werkenbij-site tot display advertising tot interne communicatie, kunnen we in een ‘ongoing’ proces blijvend voorzien in de behoefte aan talent.

Meer werk